BUNQ bank wil CO2-neutraal kunnen worden in minder dan twee jaar tijd. Het planten van bomen draagt daartoe bij. BUNQ maakt op deze manier de wereld groener. BUNQ werkt ook actief mee aan het terugbrengen van zijn CO2-emissie. De bank publiceerde zijn inzet, doelen en meetmethoden in een speciaal rapport volgens de standaard van ‘Partnership for Carbon Accounting Financials’. BUNQ loopt zo voorop in de groene revolutie, waarbij met technologie, klimaatverandering wordt tegengegaan.

Bunq doet er alles aan om opnieuw te definiëren wat bankieren is en wat het kan doen voor onze planeet. Om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden, moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat ons enthousiasme en inzet anderen inspireert om ons te volgen.

Ali Niknam, oprichter en CEO van BUNQ

Wij ondersteunen BUNQ met ons eigen Trees of Lives project, waarbij de ALS Research Foundation bomen laat planten om ALS-patiënten geestelijke kracht te geven.

De Trees of Life worden door ons gezien als symbool voor het leven zelf. Bomen passen zich aan de verschillende seizoenen aan. Er zijn momenten van leven, zoals in de lente, van groei zoals in de zomer en van pittige herfststormen. Ook zijn er perioden van rust, zoals in de winter. De boom is het enige dat op aarde leeft, dat geworteld is in de aarde en tegelijkertijd omhoog groeit naar het licht. Bomen laten zich voeden door de aarde, zijn bestand tegen stormen en groeien door alle seizoenen heen. De levensboom staat symbool voor onsterfelijkheid en genezing. Met deze symboliek wil onze stichting hoop en moed aan ALS-patiënten geven.